naslovna2-zepkasto-zicnato-vzmetenje-bonnell-bonel-vzmetnica-vzmetnice-lezisca-lezisce-akcija-ugodno-kvalitetno.jpg

Počivati zdravo na ležiščih visoke kakovosti, narejenih brez uporabe naravi škodljivih materialov.

Vzmetnice in ležišča, ki se od konkurence razlikujejo po kakovosti!

Ponujamo vam vzmetnice z bonell jedrom, vzmetnice z žepkastim vzmetenjem, ležišča z jedrom iz lateksa in ležišča z jedrom iz različnih vrst pene. Ponudba vzmetnic obsega veliko različnih modelov, mehkih srednjih in trših izvedb. Nekatera ležišča in vzmetnice imajo več območij različne trdote.

Vzmetnice in ležišča Lagea se od ostalih razlikujejo predvsem po izredni kvaliteti, trpežnosti in izbiri materialov! Kvaliteto vzmetnic in ležišč potrjujejo številni zadovoljni kupci po vsej Evropi.

Trudimo se zagotavljati pestro izbiro vzmetnic in ležišč iz klasičnega Bonnell vzmetenja, z žepkastimi vzmetmi, iz pen, iz spominke pene ali ležišča iz lateksa.

MATERIALI ZA ZDRAVO SPANJE

Hrbtenica, kakor tudi celotno telo imajo pri ležanju biomehanične in ergonomične potrebe. Vsako dnevno gibanje, vibracije, različni telesni položaji, udarci prispevajo k povečanju stresa. Posledično pa trpijo hrbtenična vretenca, ki dajejo hrbtenici elastičnost in fleksibilnost.

Počitek in spanje sta edina momenta primerna za okrevanje in vzpostavljanje telesnega in duševnega ravnovesja. Kakovost spanja je mnogo pomembnejša od dolžine samega spanca. Pretrdo ležišče povzroča izgubo naravne ukrivljenosti hrbtenice, premehko ležišče pa ne daje ustrezne podpore hrbteničnim vretencem.

Kljub motnjam pri spanju, katerih posledice so bolečine in trd vrat zjutraj, ko se zbudimo, skuša telo, predvsem mišice in vezi, med spanjem vzpostaviti ravnovesje potrebno za normalno delovanje vsakega posameznika. Med spanjem nepravilen položaj telesa povzroča nepravilen pritisk arterij in ven oziroma krvnih žil, kar posledično vodi k slabemu krvnemu obtoku. Omenjene težave povzročajo krče v udih, zaradi katerih se preko noči nenehno obračamo in nemirno spimo.

Hrbtenica podpira naše telo in ščiti hrbtenjačo ter živčni sistem. Prav tako predstavlja povezavo med mnogimi mišicami, kitami in vezmi. Naravna dvojna S oblika hrbtenice je pogoj za pokončno in pravilno držo. V nasprotnem primeru je hrbtenica dovzetna za različne bolezni oziroma motnje pri motoričnih funkcijah človeka.

Različna ležišča (z žepkastim jedrom, iz lateksa, iz pene na vodni osnovi ter žične vzmetnice) z dodatkom Viscoelastika-a, proučevanega in testiranega s strani Manifatture Falomo, ki imajo različne cone podpore in udobja, jamčijo popolno razbremenitev hrbtenice.

Izbira pravilnega ležišča pripelje k razbremenitvi in sprostitvi hrbtenice, obnovitvi hrbtenične tekočine, kar zagotavlja nočno rast. Dober nočni počitek, pri katerem se človek sprosti, je osnova za polno telesno pripravljenost, potrebno za nove dnevne napore.

Klimatske potrebe in higiena

Klimatski pogoji pri spanju imajo velik vpliv na zdravje. Preveč toplote oziroma segrevanja telesa med spanjem povzroča nemiren spanec in nenehno obračanje.

Vsako noč izgubimo 500 gramov vode ter drugih telesnih izločkov, ki ne ostanejo na plahti temveč prodirajo skozi njo in se kopičijo na prevleki in polnilih ležišča. Posledica tega je, da se v ležišču skozi leta nabirajo pršice, prah, ki povzročajo alergije, astmo in vnetje nosne sluznice. Pršice se hranijo z odmrlimi celicami, ki so rezultat procesa obnavljanja kože. Posameznik v povprečju izgubi sedem kilogramov odmrlih celic vsako leto.

Pogoji, da pršice preživijo in se množijo so temperatura okoli 25 stopinj C in vlaga 50-60 %, ob enem pa so to idealni pogoji tudi za človeka. Zaradi omenjenih pogojev je ležišče idealno mesto za njihovo hitro širjenje. Zaradi tega Manifattura Falomo in Lagea predstavljata medicott pure®, prevleko, ki se lahko pere na 95 stopinj C, idealno za bolnike z alergijami ter za vse tiste, ki želijo spati v zdravem in čistem okolju oziroma ležišču.

Recent posts

Posebna prodajna akcija ležišča HOTEL 5 STAR

Posebna prodajna akcija žepkastega ležišča  HOTEL 5 STAR, v vseh dimenzijah, tudi v izvenstandardnih dimenzijah! Ležišče Hotel 5 star je žepkasto ležišče, višine 23 cm, srednje trdote in ustreza velikemu številu ljudi. Na redne pogoje poslovanja Vam v času od 01.03.2018 do 31.03.2018 priznamo dodatni 6 % popust. Več o ležišču si lahko pogledate tukaj: http://vzmetnica.com/2-vzmetnice-lezisce-jogi-akcija-ugodno-kvalitetno/zepkasto-vzmetenje/74-hotel-5-star-lagea-vzmetnica-z-zepkastimi-vzmetmi.html
Read more

Posebna prodajna akcija ležišča MERKUR

Posebna prodajna akcija žepkastega ležišča  MERKUR, v vseh dimenzijah, tudi v izvenstandardnih dimenzijah! Na redne pogoje poslovanja Vam v času od 01.02.2018 do 28.02.2018 priznamo dodatni 6 % popust.Več o ležišču si lahko pogledate tukaj: http://vzmetnica.com/2-vzmetnice-lezisce-jogi-akcija-ugodno-kvalitetno/zicnato-vzmetenje-klasicno-bonel/32-merkur-lagea-vzmetnica-z-vzmetmi.html
Read more

Zakaj smo najboljši?

Na kratko: Ker ponujamo izdelke visoke kakovosti, varnosti in udobja.

To po čemer smo se vedno razlikovali od drugih, je posvečanje velike pozornosti izbiri materialov. Inovativni materiali najboljše kakovosti v povezavi z naprednimi delovnimi tehnikami so sinonim za naše kvalitetne vzmetnice in ostale izdelke.